Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invånarna i Stöde belönas för sitt arbete med att välkomna nyanlända – får tiotusen kronor

Under nationaldagsfirandet i Sundsvall delades ett flertal stipendier ut. En av de som belönades var Stöde som fick stipendiepengar för sitt integrationsarbete.

Annons

Sundsvalls kommun delar sedan 2001 årligen ut ett integrations- och mångfaldstipendie på 10 000 kronor. Prisets syfte är att uppmuntra, belöna och uppmärksamma nytänkande och goda exempel inom arbetet med den här typen av frågor. Samt locka fler att engagera sig.

I år går priset till invånarna i Stöde som enligt motivering genom ideella insatser och stort engagemang bidrar till att stärka förståelse och respekt mellan människor från olika kulturer.

Man skriver i motiveringen att stödeborna genom olika arrangemang bidragit till att skapa broar mellan människor och nått ut till individer och grupper i den verklighet just de befinner sig.

Man har, menar Sundsvalls kommun, sett till att människan står främst och att individer oavsett etnisk, religiös, kulturell eller social bakgrund känner sig välkomna. Man har på ett föredömligt sätt behandlat människor med kärlek och respekt i främsta ledet.

"Stipendiet tilldelas en grupp ideella verksamma eldsjälar som på olika sätt har främjat utvecklandet av samhällsansvar och livskvalitet för nyanlända i Stöde. Deras engagemang kännetecknas av ett förhållnings- och arbetssätt som grundar sig på värme, nyfikenhet och respekt för alla människors lika värde." skriver man.

Mer läsning

Annons