Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JAQT Indal-Liden bjöd på aktivitetsdag: ”Så länge du är tjej är du välkommen”

För andra året i rad anordnade JAQT Indal-Lidens sin aktivitetsdag för kvinnor och tjejer som är nyfikna på jakt. 29 glada kvinnor från hela Sverige samlades för att delta i bland annat övningsskytte på björn- och älgbana, kubbstaplande och mycket mer.

Annons

I ett, till en början, soligt väder samlades gruppen på Kolstadbodarna för en kortare genomgång innan det var dags att provskjuta. Evenemanget startade förra året med syftet att få fler kvinnor jaktintresserade och fortsatte på samma spår även i år. Maria Eriksson är en av arrangörerna bakom aktivitetsdagen och tycker att budskapet är bra.

Maria Eriksson var med som arrangör för årets aktivitetsdag.

– Vi tänkte att eftersom att vi har anläggningen borde vi göra något för tjejer. Kvinnliga jägare och JAQT är ju på tapeten. Då kom vi fram till den här dagen där vi låter tjejerna ta plats, säger hon.

Inför aktivitetsdagen kom vissa deltagare från så långt som Skåne för att ta del av jaktkunskap och för att knyta nya kontakter.

– Vi försöker blanda det så att det är lagom lättsamt men med inslag av allvar och en god middag på slutet, säger Maria Eriksson.

In i från skjutrummet fick deltagarna testa sina praktiska gevärskunskaper.

30 platser var tillgängliga och inför årets evenemang var 29 av dessa bokade. Maria Eriksson understryker att det inte ställs några större krav på deltagarna.

Camilla Missnebäck får tips.

– Det här är något som lockar många och vi hoppas att de ska ha väldigt roligt när de är här. Om du har jagat i flera år eller aldrig hållit i ett vapen spelar ingen roll. Du är välkommen så länge du är kvinna, säger hon.

Eva Skog var en av deltagarna med siktet inställt.

Mer läsning