Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Holm (V) från Matfors anmäler annan riksdagsledamot för ofredande: "Har försökt att stoppa henne"

Riksdagsledamoten Jens Holm (V) från Matfors har polisanmält en annan ledamot för ofredande. Enligt honom ska en kvinna ha kränkt honom i flera år med oönskade sms och mejl. Det rapporterar Aftonbladet.

Annons
Foto: Arkiv.

Jens Holm har varit riksdagsledamot för Vänsterpartiet sedan 2010. Nu har han anmält att en kvinna, som även hon är riksdagsledamot, har ofredat honom i flera år.

– Både jag och mitt parti har försökt att stoppa henne, men det har inte hjälpt, säger Jens Holm till Aftonbladet.

Enligt anmälan ska kvinnan ha skickat flertalet sms och mejl under flera års tid. Meddelandena ska inte vara av någon sexuell natur – men av privat karaktär.

I sin anmälan skriver Jens Holm: "Jag upplever XX påhopp, insinuationer, grundlösa påståenden och långa utläggningar om intima saker som ett ofredande. Ju mer jag försöker värja mig desto värre blir det. Jag har vid upprepade tillfällen bett henne upphöra, men det har snarare gjort saken värre. Det har triggat henne att fortsätta att ta kontakt med mig.”

Den anklagade kvinnan nekar till brott. Till Aftonbladet säger hon att smsen handlar om arbetsrelaterade frågor, något Jens Holm inte håller med om.

– Det här har hållit på sedan 2012. Jag har blockat henne och hon har belagts med kontaktförbud, men det har inte hjälpt. Hon beskyller mig för en rad saker, som att jag skulle ha stött på henne, vilket är helt falskt, säger han till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons