Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen Berglund (M): ”Ett angrepp mot vårt öppna samhälle”

Sundsvalls kommuns oppositionsråd Jörgen Berglund (M) upplever Per Wahlbergs (M) polisanmälningar om ärekränkning och dataintrång som mycket allvarliga.

Annons

– Det är otroligt allvarligt. Dels drabbar det här en enskild individ, dels är det allvarligt eftersom det är riktat mot en förtroendevald person. Det blir ett angrepp på vårt öppna samhälle, sägerJörgen Berglund.

Läs också: Per Wahlberg (M) polisanmäler grova anklagelser: "Finns personer som vill smutskasta mig"

Jörgen Berglund (M), oppositionsråd i Sundsvalls kommun, upplever anklagelser mot partikollegan Per Wahlberg (M) som mycket allvarliga.

Anklagelserna mot Per Wahlberg skickades till tre moderata politiker och däribland Jörgen Berglund, som även är partiets förbundsordförande i Västernorrland.

Hur reagerade du?

– Jag reagerade som väldigt många andra. Det här är en sak som jag måste ta upp med vederbörande som i det här fallet är Per, säger Jörgen Berglund.

Berglund skickade även över materialet till polisen.

– Ja, det gjorde jag, men efter att Per hade polisanmält det. Det här rörde ju inte mig och det var inte min sak att göra en polisanmälan, säger Berglund.

Läs också: Sollefteås kommunikationsstrateg Majed Safaee misstänks för grovt förtal av landstingets oppositionsråd

Själv upplever Berglund det som uppenbart att någon försöker misskreditera eller skada Per Wahlberg.

Kan du vara säker på att det inte finns någon sanning i anklagelserna?

– Det kan jag ju inte vara och det är inte heller min sak. Det är en polisiär fråga, men mig veterligen så finns det ingen motanmälan, säger Berglund.

Kan anklagelserna mot Per ha något att göra med att han öppet deklarerat att han är homosexuell?

– Jag vill inte spekulera i det, eftersom det är en polisiär fråga. Däremot kan man generellt säga att bland dem som är öppet homosexuella finns det en ökad risk att man får saker emot sig. Det finns tyvärr fortfarande människor som ser det här som något konstigt, säger Jörgen Berglund.

Inom landstingspolitiken i Västernorrland är de flesta partier i viss mån splittrade där partiföreträdare i framför allt Ådalen tar strid för Sollefteå sjukhus. Berglund håller inte med om att Moderaterna i länet är splittrat, även om han erkänner att det finns olika åsikter inom landstingspolitiken.

Läs också: Majed Safaees första ord efter brottsmisstankarna – erkänner gärningen men inte grovt förtal

Läs också: "Ingen stor sak att komma ut"

Mer läsning

Annons