Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen är på väg till Alnö

/
  • Anders Thorsell skötte försäljningen av tomtar som hustrun Valborg hade tillverkat. Tvåårige Emrik såg lite trulig ut när pappa Roger Ankarberg visade honom de fina tomtarna med skägg och luva.

I går var det julmarknad med allt vad det tillhör vid hembygdsgården på Alnö.
Glögg, tomtar och pepparkakor fanns uppdukade för att påminna besökarna om vad som komma skall.

Annons
Trots att det är drygt en månad kvar till dess den lätt kulmagade skäggige mannen beräknas anlända med presenter till alla snälla barn dyker julen med dess tillbehör allt oftare upp.
I går påmindes Alnöborna om högtiden som nalkades. Efterlängtad av många med tanke på den jämna tillströmningen av besökare som strömmade till tunet vid den gamla kyrkan och hembygdsgården i går.
För den som trånade efter julattribut fanns det både lokalt genuint hantverksmässiga och fabriksproducerade att inhandla till hemmet eller det kulinariska för magen.
Varm glögg för de frusne att smutta på samidigt som de underhölls med de traditionella jul- och luciasångerna som strömmade ur högtalarna.
Naturligtvis fanns det hembakade lussekatter och pepparkakor att inhandla men även rullrån och tunnbröd för den som var sugen.
Klart är att julstämningen börja infinna sig trots att de yttre förutsättningarna när det gäller vädret ännu inte är det bästa. Visserligen pendlade temperaturen någon grad under noll men något fint vitt pudersnötäcke prydde inte tunet den här helgen helgen. Det vita på gräs och träd hade snarare karaktären av det lite skruten frostsnupenhet.

Mer läsning

Annons