Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklappsinsamling till fattiga

/
  • Elin Hansson mår bra av att kunna hjälpa till.
  • Elin Hansson är en av dem som har lämnat julklappar.
  • Elin Hansson skänker julklappar till barn.

Nu har julklappsinsamlingen till behövande startat. Representanter för Slink In och Röda korset befinner sig i Scoretts gamla lokaler i In-gallerian för att ta emot julklappar från allmänheten fram till 19 december.

Annons

Elin Hansson är en av dem som tittade förbi för att lämna julklappar. Hon tycker att det är viktigt att hjälpa de som behöver.

– Jag ser ofta folk på gatorna som tigger och då mår jag dåligt. Det här är en bra grej, så att vi kan hjälpa dessa människor, säger hon.

I dag har hon skänkt julklappar till barn. Elin Hansson tycker att alla barn ska få fira jul, och det är något som hon vill bidra till.

– I paketen är det leksaker, som jag vet att min son gillar, och jag hoppas att några andra barn blir glada åt dessa, säger hon.

Måndag till fredag mellan 12 och 15 kan den som vill lämna julklappar i Scoretts gamla lokaler, och även på Slink In mellan 7 och 11.30. Julklapparna ska delas ut till olika föreningar och även till några privatpersoner.

– Kvinnojouren, kyrkan och även vissa privatpersoner som har det tufft ska få julklapparna. Vi har inte bestämt alla ännu, det beror på hur mycket klappar vi får in, säger Bengt Persson, handledare på Slink In.

Han hoppas att sundsvallsborna förstår hur många som har det svårt och som skulle bli glada för en julklapp.

– Julen är känslomässigt krävande för många. Det finns människor som aldrig firat jul av olika orsaker och jag önskar att julklappsinsamlingen bidrar till en förbättring.

Mer läsning

Annons