Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaféet och rökeriet på Skatan har...

/

Kaféet och rökeriet på Skatan har beviljats bygglov — på prov.
Fram till sista oktober får de ha tre gästbryggor liggandes i vattnet nedanför soldäcket.
— Tanken är att det ska gå snabbt och enkelt för våra båtgäster att lägga till här, säger Per Sjöbom, delägare i kaféet.

Annons
Solen står högt på himlen och den lätta brisen för med sig en doft av rökt fisk. Det var drygt en vecka sedan Per Sjöbom fick klartecken från kommunen och han började genast lägga ut bryggorna.
Jag skickade in ansökan i september förra året. Det har tagit tid och funnits lite olika hinder. Ett tag såg det ut som om vi inte skulle hinna få bygglovet i år, säger han.
Det ligger tre båtar förtöjda vid de tre bryggorna som lagts ut i vattnet, alldeles nedanför kaféets soldäck. Sex eller sju platser kommer det att finnas för att de båtgäster som kommer på en snabbvisit ska ha någonstans att förtöja. Förut har de måsta lagt till vid gästhamnen, som egentligen är till för de gäster som tänkt sova över.
Då har det sett fullt ut när det kommit gäster som vill stanna ett tag. Nu slipper vi det problemet och det kanske kan bli en uppsving för gästhamnen.
Bygglovet är ännu på prov och gäller tills den sista oktober i år. Det är också sista datumet för allmänheten att lämna in synpunkter på brygganläggningen. När kommunen sammanställt synpunkterna beslutar de om bygglovet ska bli permanent eller inte.
Jag hoppas på att kunna lägga ut bryggorna igen nästa säsong, säger Per Sjöbom.

Mer läsning

Annons