Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kameror ska stoppa inbrott

/
  • Härinne stal tjuvarn maskiner och verktyg för 10 000-tals kronor. Ägaren Micke Nordin är både förbannad och känner stor olust inför det inträffade.

Micke Nordin äger Svartviks bildemontering. Natten mot söndag fick han besök av tjuvar två gånger. Nu har han ledsnat och investerar i övervakningskameror.

Annons
I lördags var Micke Nordin på bröllop med familjen. När de kom hem till Nolby strax efter två på natten ljöd larmet från demonteringen.
Jag larmade polisen och kastade mig i bilen, for till bilskroten. Men tjuvarna var som bortblåste. Det var en hel del maskiner också, säger Micke Nordin.
Tjuvarna hade brutit sig in via en garagedörr på husgaveln. Vid första besöket fick de med sig bland annat en migsvets och ett bilstartsaggregat.
Jag har ännu ite fått en riktig överblick på hur mycket som stulits. vid första tjuvbesöket upptäckte jag att dom samlat en hög med verktyg vid entrédörren, säger Micke Nordin.
När polisen och Micke lämnade bildemonteringen, något som tjuvarna tydligen observerade, kom de tillbaka för att hämta stöldgodset de samlat vid entrédörren.
De var så jäkla fräcka att de kom tillbaks en gång till. Nu ska det sättas upp 12 övervakningskameror på området, jag väntar bara ett tillstånd, säger Micke Nordin.
En ljusning i allt inbrottselände är att Sundsvalls kommuns miljöäpple kan hamna i Nolby.Svartviks bildemontering är en av två nominerade. Båda skrotarna har investerat i dräneringsanläggningar och har förbättrat ordningen på sina anläggningar.

Mer läsning

Annons