Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Näslund är ny chefredaktör i Västernorrland – tror på den lokala journalistiken

Mittmedia byter ledning och tidningarna i Västernorrland får en ny chefredaktör. På måndag börjar Karin Näslund sitt nya uppdrag. "Vi ska fortsätta vara läsarnas viktigaste nyhetsförmedlare" säger hon.

Annons

Läs också: Karin Näslund blir tillförordnad chefredaktör för tidningarna i Västernorrland

Karin Näslund blir ny tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för ST.nu, Allehanda.se, Sundsvalls Tidning, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland och Sundsvalls Nyheter.

– Vi kommer att fortsätta arbeta på den inslagna vägen och fortsätta vara läsarnas viktigaste nyhetsförmedlare, säger hon.

Mittmedias organisation förändras i toppen och får en ny vd, Per Bowallius.

I Västernorrland utökas Karin Näslunds ansvar. Hon har en lång erfarenhet av arbete inom Mittmedia och på Sundsvalls Tidning. Bland annat har hon varit nyhetschef och redaktionschef för samma titlar som hon nu blir chefredaktör för.

– Jag började jobba på ST för 16 år sedan, berättar Karin Näslund.

De 16 åren har gett henne en stark tro på den lokala journalistiken. En journalistik som ska rapportera snabbt om det som händer just nu, men även granska makthavarna och det som sker under ytan.

– Vi ska vara på tårna varje dag och varje timme för att snappa upp nyheter, samtidigt som vi ska granska de som förvaltar våra skattepengar och har inflytande i samhället, säger Karin Näslund.

De senaste åren har hon arbetat tätt ihop med sin företrädare Anders Ingvarsson – som nu blir tillförordnad redaktionell chef i Mittmedia. Tillsammans med medarbetarna har de arbetat fram de arbetssätt som finns i dag och som alltså ska fortsätta gälla.

Läs också: Nostalgi och framåtblickande när ST firar 175 år

Det journalistiska arbetet kommer att fortsätta i de kanaler som redan finns. Med två starka sajter, två appar, en gratistidning och tre morgontidningar kommer läsarna även fortsättningsvis välja på vilka sätt de vill ta del av innehållet.

Verksamheten och nyhetsförmedlingen är i ständig förändring menar hon, men understryker att Mittmedia kommer att fortsätta arbeta lokalt med den journalistik som är angelägen för läsarna.

– Vi utvecklas ständigt i takt med att läsarna utvecklas, och vi anpassar oss efter vad våra läsare vill ha, säger hon.

I samarbete med tidningarnas medarbetare hoppas Karin Näslund kunna leda organisationen framåt.

– Vi har skickliga medarbetare i hela länet, det är med dem som verksamheten förändras på riktigt. Tillsammans är vi otroligt starka som nyhetsförmedlare.

Karin Näslund är tvåbarnsmamma och bosatt i hus strax utanför Sundsvall. Hon är uppväxt i Sollefteå men har spenderat nästan samtliga somrar som barn i Härnösand. För tjugo år sedan flyttade hon till Sundsvall föratt studera till journalist. Och fyra år senare började hon arbeta på Sundsvalls Tidning.

Karin Näslund blir ny chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Mer läsning