Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karoline söker fortfarande efter en brud till sin bröllopsklänning: ''Hon kunde inte ha den''

Det var i början av augusti som Karoline Pettersson efterlyste en blivande brud till sin före detta bröllopsklänning. Efter några dagar fick hon napp i form av ett brev.
"Det kändes rätt, men tyvärr var klänningen för liten för henne", säger Karoline Pettersson.

Annons

TV-klippet: Karoline skänker sin brudklänning: "Svår ekonomi ska inte hindra ett bröllop"(publicerades första gången den 2 augusti).

Det var sex år sedan Karoline Pettersson gifte sig med sin man och nu vill hon skänka bort sin brudklänning till någon som inte har råd att köpa en klänning själv. När hon gifte sig var hon ung och mammaledig och fick vända på varenda krona för att få det bröllop som hon ville ha. Därför vill hon ge någon annan möjligheten som hon själv aldrig fick – att få en fin brudklänning gratis.

Läs också: Karoline skänker sin brudklänning: "Svår ekonomi ska inte hindra ett bröllop"

Närmare 300 personer har hört av sig med historier och under förra helgen kände hon att hon hade hittat rätt och kontaktade en av alla kvinnor som hade hört av sig.

– Det var en tjej som skrev att hon hade det jobbigt. Hon led av flera sjukdomar och var nyopererad. Hon hade även två sjuka barn så hon brottades även med det varje dag. Hennes man var arbetslös och själv arbetade hon deltid, säger Karoline Pettersson.

Karoline Pettersson hoppas att någon som inte har råd med ett lyxigt bröllop ska kunna få en del av det med hennes hjälp.

Mannen friade till henne på midsommarafton och trots att de inte hade det gott ställt ville de ändå ha ett bröllop. I brevet skriver hon att om hon skulle få en så vacker klänning skulle hon kunna lägga mer pengar på gästerna. För Karoline Pettersson var valet enkelt – och hon hörde av sig till kvinnan.

– Hon blev jätteglad, men det visade sig senare att hon inte kunde ha klänningen. Hon tackade så mycket och ville gärna att jag kommer på deras bröllop ändå. Det blir ett bröllop i vilket fall, men då i en vanlig klänning, säger Karoline Pettersson.

Läs också: Kärlek på äldreboendet – de blev äkta makar efter 35 år: "Det var Cherstin som friade"

Beskedet att storleken inte passar var trist för henne eftersom det kändes som rätt val och som att paret verkligen behövde och skulle uppskatta gesten.

– Det är jättetråkigt att hon inte kan ha klänningen. Kunde jag sy om den hade jag gjort det, säger Karoline Pettersson.

Bröllopsklänningen har knyte i ryggen, långt släp och axelband. Den är i storlek 32-36.

För Karoline Pettersson är det viktigt att bröllopsklänningen hamnar hos rätt person och att den inte bara säljer klänningen vidare. Det ska vara någon med en bra historia, någon som har det svårt och behöver hjälp att få ett riktigt fint bröllop.

Nu fortsätter hon sitt sökande efter rätt brud. För att kontakta Karoline Pettersson angående klänningen uppmanar hon att mejla till:

karolines.barnklader@gmail.com

Läs också: Emil och Shanga svarade ja i Stadshuset

Karoline Pettersson hoppas att hitta en bra brud – och historia – till sin brudklänning.

Mer läsning