Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagade på priset på två år gamla varor – uppger att butikschefen svarade med dödshot

En man i Sundsvall anmäler en butikschef för olaga hot efter att han konfronterat chefen om, enligt honom, för dyra varor – som han hade köpt för två år sedan i butiken.

Annons

På tisdagseftermiddagen gick mannen in i en butik där han hade handlat för två år sedan men där han menar att kassabiträdet tagit för mycket betalt för varorna. Om det blev fel i kassan eller om han generellt tyckte att varorna var för dyra för hans smak eller ekonomi framgår inte av polisanmälan.

Enligt polisens förundersökningsledare, Patric Sundlöf, som tagit del av anmälan, ska mannen ha bett om att få prata med butikschefen.

När de två männen möttes ska chefen inte ha svarat på tilltal eller någon fråga som mannen ställde och mannen ska då ha sagt: "varför svarar du inte?". Då ska butikschefen enligt anmälaren ha svarat: "Du måste vara tyst, annars får du inte leva".

Mannen uppfattade svaret som ett hot och menar att även resten av personalen som han kom i kontakt med var otrevliga mot honom.

Nu har mannen anmält butikschefen för olaga hot.

– När det inte finns vittnen som kan styrka det anmälaren sagt är det svårt för oss att göra något av ett sådant här ärende. Det är ord mot ord, säger Patric Sundlöf vid polisen.

Mer läsning

Annons