Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken till tvättstugescheman

Anställda på Sundsvalls sjukhus får fortsätta med tvättstugescheman. Förutsatt att budgeten och bemanningen håller, vill säga.
Det beskedet ger personalchef Karin Westin.

Annons
I september skrev ett 60-tal sjuksköterskor på akutmottagningen på en namnlista med krav på att få ha kvar sitt nuvarande sätt att arbeta. Bakgrunden var att sjukhusledningen sagt upp alla avtal om speciella arbetsvillkor.
Enligt ett så kallat tvättstugeschema får de anställda rätt till extra ledighet om de jobbar kvällar och helger. Arbetstidsmodellerna har använts vid sex arbetsplatser på sjukhuset, och uppsägningen gjordes för att de skulle utredas. Sjukhusledningen ville bland annat veta om sjukfrånvaro och övertidsuttag påverkats av schemamodellen.
Utvärderingen är nu klar och innehåller idel plustecken, både när det gäller kostnad och personalens välmående. Det visar sig att den längre ledigheten betalar sig genom minskade övertidskostnader.
Det är dessutom bra att de anställda själva får påverka arbetstiden, säger Karin Westin.
Men det är inte säkert att alla som nu använder modellen kan fortsätta precis som förut. Ramarna för framtida bemanning och budget måste hållas, betonar Karin Westin.
På sikt ska också EU-lagstiftningen om arbetstid vägas in.
Vi har haft nya förhandlingar med de berörda fackliga organistionerna och vi är överens, säger Karin Westin.

Mer läsning

Annons