Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klottrare saboterar naturreservat på Alnö

Det handikappvänliga bygget ute på Stornäset är redan nerklottrat. Bland annat är viloplatser, toalett och grillhus vandaliserade. Nu måste allt repareras innan det ens är helt färdigställt.

Annons
Sedan förra sommaren har ett arbetslag på sju man i etapper jobbat med att färdigställa den nya handikappvänliga rampen på Stornäsets naturreservat. Nu har klottrare redan varit där och saboterat. Förstörelsen skedde under onsdagskvällen och klottret måste åtgärdas. Lars Fahlberg, idrotts- och friluftskonsulent hos Sundsvall kommun, berättar att reparationen kommer att ta minst fem till sex dagsverken.
Förmodligen har klottrarna tagit sig ut till Stornäset med moped. Lars Fahlberg menar att när en plats görs handikappvänlig så blir det också mopedvänlig.
Det här är planerat, de har tagit med sig målarfärgsburkar. För allt det här är inte gjort med vanlig sprayfärg, säger han.
Håkan Hedin är fågelskådare och brukar hålla till ute på Stornäset. Han och byggkillarna har tidigare diskuterat om det nyrenoverade området skulle få vara ostört.
Vi hade misstankar om att det skulle saboteras och det fick vi ju besannat nu, säger han.

Mer läsning

Annons