Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knallarna försvinner från Stöde marknad: "Det är samma gamla knallare som kämpar på"

Stöde marknad anordnas i helgen för 51:a gången. Samtidigt så fortsätter antalet knallare att minska i omfattning för varje år. "Det är synd. Det är ett inslag i traditionen att fara runt och sälja sina alster", säger Jörgen Thorsell, marknadsansvarig.

Annons

Knallarna har minskat genom åren.

I helgen är det dags för den traditionsenliga Stöde marknaden. Jämfört med förra året så har antalet knallare ökat ett 30-tal, även om de fortsätter att minska över tid. Minskningen är något som oroar Jörgen Thorsell, marknadsansvarig.

– Stöde marknad har minskat över tid i antalet knallare. Generationerna försvinner och det är samma gamla knallare som kämpar på. Det kommer inte nya i samma omfattning som det försvinner, säger han.

Jörgen Thorsell menar att det är problematiskt, men ser ändå positivt på Stöde marknads framtid efter över 50 år i branschen.

Se fjolårets marknad: Marknad med korv och karuseller

Stöde marknad har anordnats i över 50 år.

– Det är bra att det är en traditionell marknad som hänger kvar. Det gynnar ju bygden att det finns aktiviteter, säger han.

Under helgen kommer besökarna, likt tidigare år, kunna ta del av en stor försäljningsbredd. Alltifrån fiskeprylar, kläder, mat och tivoli kommer vara centrala inslag.

– Nytt för i år är att vi kommer ha en utställare av skogsmaskiner och sedan kommer Bilhallen att vara med och ställa upp lite bilar och fyrhjulingar.

Jörgen Thorsells förhoppningar inför helgens marknad är det inga tvivel om.

– Att vi får behålla vädret och att det inte blir massa regnoväder, säger han och skrattar.

Stöde marknad går av stapeln den sjätte augusti och pågår under helgen.

Läs också: Här händer det i sommar

Mer läsning

Annons