Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskar man och krockade med polisbil under vansinnesfärd – nu åtalas mannen

Mannen ska ha sparkat eller knuffat omkull en annan man och sedan skurit honom i handen med en kniv så att han började blöda. Vid flera andra tillfällen ska han även ha stoppats av polis under vansinnesfärder i höga hastigheter genom Sundsvallsområdet.
Nu åtalas mannen för brotten.

Annons

Nu åtalas mannen för tre fall av vårdslöshet i trafik då han vid upprepade tillfällen brustit i sitt omdöme.

Vid ett tillfälle vintern 2016 till 2017 körde mannen – med polisen efter sig, i mycket hög hastighet genom ett tätbebyggt område, i mötande körfält och åt fel håll i en rondell.

Några veckor sedan körde mannen på gångvägar och cykelbanor runt riksväg 86 – med flera polisbilar efter sig som gjorde stopptecken. Då körde mannen på fel sida av refuger, genom korsningar och på fel sida av körbanan – innan han krockade med en polisbil som försökte stoppa farten och körde sedan ner i ett dike.

En månad senare körde han en bil i mycket hög hastighet på Sidsjövägen och Södra Allén i Sundsvall – där högsta tillåten hastighet var 50 kilometer i timmen. Han körde genom korsningar och förbi busshållplatser utan att förvissa sig om att det kunde ske utan fara för vare sig andra personer eller fordon.

Åtalet mot mannen gäller även en stöld från en bostad i början av mars. Då ska mannen, tillsammans med en kvinna och man i 25-årsåldern, olovligen ha tagit bland annat spritflaskor, lotter, biobiljetter, smink, bankkort, id-kort, projektor, nycklar och kläder som tillhörde ett par i Sundsvall.

Två dagar senare ska mannen även ha sparkat eller knuffat omkull en annan man och sedan skurit honom i handen med en kniv så att han började blöda.

Förutom det gäller åtalet mot mannen mängder av andra trafikbrott och narkotikabrott då han bland annat kört bil, utan körkort, påverkad av kokain och andra droger.

Mer läsning

Annons