Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolonn med polisbilar till Stora torget i protest

/
  • I en landsomfattande protestaktion ska polisfordon köra i kolonn till flera olika städers torg.

Poliserna protesterar.
På tisdagen ska flera polisbilar köras i kolonn till Stora torget i Sundsvall, med krav på bättre villkor och högre lön.

Annons

Missnöjet är utbrett bland landets poliser, enligt facket. Det gäller främst de låga lönerna och problem med den stora omorganisationen av polisen, när bland annat alla länspolismyndigheter slogs ihop till ett färre antal stora enheter.

För polisens trafikenhet i Sundsvall har omorganisationen till exempel medfört att man ännu så länge inte kunnat ersätta ett antal utredare som slutat eller gått i pension. Det har i sin tur lett till att flera trafikpoliser i yttre tjänst har flyttat in i polishuset för att sköta utredningar.

Problemen efter omorganisationen är snarlika på andra håll i landet, och i går skickade enskilda poliser på olika orter i hela Sverige brev till rikspolischefen, regeringen och medierna för att uppmärksamma organisationsproblemen och det låga löneläget.

Under dagen planeras dessutom en landsomfattande protestaktion där polisfordon ska köra i kolonn till städernas torg och vädra sitt missnöje.

Mer läsning

Annons