Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer att spara minst 20 minuter

/
  • På söndag öppnar den nya sträckan mellan Myre–Skönsmon upp – men Trafikverket vill inte ge exakt tid av säkerhetsskäl.

På söndag är det dags:
E4-sträckan Myre–Skönsmon öppnar efter tre års arbete.

Annons

Den 2 februari 2011 togs det första spadtaget i den nya E4-sträckningen, som i rusningstid kan komma att spara 20 minuter för de som pendlar från de södra delarna av landskapet till Sundsvall, och över bron som öppnar om drygt en månad.

På söndag, ett knappt år tidigare än tidsplanen, öppnar sträckan MyreSkönsmon för allmänheten.

Nu utförs de sista justeringarna på nya E4 med kantsten, de sista bullerskärmarna, viltstängsel och mitträcke sätts upp, ­säger Marie Lundqvist, tf kommunikationsansvarig vid Trafikverket projekt E4 Sundsvall.

Vilken tid öppnar ni upp E4:an?

Vi går inte ut med några exakta tider på grund av säkerhetsskäl, att folk börjar ställa sig i kö till exempel, men det kommer att ske någon gång på eftermiddagen.

I kväll kommer trafiken mellan Njurundabommen och Maj att ledas om via Njurundavägen fram till öppningen på söndag.

Detta då man ska göra de avslutande arbetena såsom att sätta mitträcke och ­sidoräcke där den nya E4:an ansluts till den ­befintliga E4:an.

Även korsningen i Njurundabommen kommer att göras om då man bygger en temporär cirkulationsplats, för att underlätta infarten till E4:an.

Tittar man på hela sträckan, inklusive Sundsvallsbron, så har vi beräknat att trafikanterna tjänar minst 20 minuter under rusningstrafik.

Tid kommer även att sparas under ”normal” trafik, men hur många minuter det handlar om finns det inga uppgifter om.

Det blir en betydligt bättre framkomlighet men framför allt kommer sträckan att bli betydligt säkrare med fyrfilig motorväg större delen av vägen. När hela projektet är klart kommer vi att ha byggt bort en flaskhals på vår viktiga europaväg.

Marie Lundqvist säger att de boende visat stort ­tålamod.

Vi är fantastiskt tacksamma över att det har gått så himla bra, folk har visat hänsyn i trafiken under byggnationerna som har medfört störningar.

Mer läsning

Annons