Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde över kvinna i Sundsvall – hörde inte hennes desperata skrik under bilen

Trots att det var fri sikt och ljust ute missade mannen kvinnan som promenerade på parkeringen. Eftersom radion i bilen var på hörde han inte heller kvinnans desperata skrik när bilen sedan körde över kvinnans fot, upp över vaden och sedan hennes knä.
Han stannade först när bildäcket var uppe på kvinnans lår. Nu döms föraren.

Annons
Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen vid olyckstillfället.

En kväll i september körde en man i 85-årsåldern på en kvinna på Fisktorget i centrala Sundsvall.

Mannen skulle in på stan för att köpa en flaska vin då olyckan var framme.

Läs mer: Kvinna påkörd av bilist på Fisktorget – fördes till sjukhus med ambulans

När kvinnan såg hur mannens bil kom körande emot henne på parkeringen försökte hon se vem som körde och hennes sista tanke var "ser du mig inte'' innan hon blev överkörd av bilen.

Flera vittnen såg händelsen och vinkade till föraren för att få han att förstå att han hade kört över en person. Han kunde då backa bort bilen från den överkörda kvinnan.

TV-klippet: Se live-sändning från händelsen (publicerades första gången i september 2017):

Kvinnan överlevde, men fick klämskador, rejäla blåmärken, skrubbsår och djupa blödningar i muskeln, fast ingen fraktur. Kvinnan ska även ha fått ett roterat bäcken då hon försökte rycka loss sitt ben från däcket.

Mannen på bilden har ingenting med händelsen att göra. Bilden är ett montage. Bild: Mårten Englin

Nu döms mannen för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada till att betala dagsböter för att han har brustit i sin uppmärksamhet då han kört på kvinnan. Han döms även för att han inte stannade direkt då han kört på henne utan fortsatte att köra över henne.

Mannen har inte ifrågasatt omständigheterna kring gärningarna, men han har förnekat samtliga brott då han menar att han inte har varit oaktsam.

Mer läsning