Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på fler vakter

Nästa gång det ordnas en ungdomsfest i Sundsvall kommer det att finnas fler vakter på plats. Det är polisen och arrangören av helgens gymnasiefest överens om.

Annons
I lördags hade polisen beslutat att det skulle finnas fyra ordningsvakter på den drogfria ungdomsfesten på Folkets park. Dessutom fanns det sex entrévärdar som arrangören engagerat.
Det var en enorm fylla utomhus som spred sig in i lokalen, säger Tomas Åslund vid citypolisen.
Han har talat med arrangören och de har beslutat att träffas till veckan för att diskutera händelsen och eventuell framtid för fler fester.
Så här i efterhand kan jag konstatera att det skulle ha behövts fler vakter och det kommer det att finnas fortsättningsvis på den här typen av tillställningar. Men man ska veta att det sällan spårar ur som det gjorde i helgen, normalt är det här mycket trevliga fester, säger Tomas Åslund.
Han tar upp föräldrarnas ansvar:
Det är inte rimligt med redlöst berusade femton- och sextonåringar. Varför vet inte föräldrarna vad deras barn sysslar med? Vi måste ta vårt ansvar som föräldrar.
Arrangören Robert Bernhardsson lovar se till att samma sak inte inträffar fler gånger.
När vi ordnar fester ska alla vara nöjda. Vi visste inte att det skulle komma så mycket folk som det gjorde. Nästa gång ska vi vara bättre rustade med fler vakter och värdar, säger han.
Själv märkte han inte av någon fylla inne i lokalen, vilket även bekräftas av ungdomar som ST talat med.
Jag gillar att ordna fester i Sundsvall. Det brukar vara en härlig och positiv stämning, säger Umeåbon Robert Bernhardsson.

Mer läsning

Annons