Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserar Sundsvalls kommun efter budet till undersköterskorna: "De förtjänar ett gott ledarskap"

Det finns brister i ledarskapet när chefer går ut med pekpinnar att undersköterskorna ska gå ner i tid, det tycker Sverker Ottosson, grön debattör och före detta kommunalråd.

Annons

Sverker Ottosson (MP), var med och skapade personalnämnden i Sundsvall innan han slutade som kommunalråd. Nu är han inte aktiv i politiken längre, men titulerar sig gärna som grön debattör.

När han läste ST:s artikel om förslaget från socialförvaltningen att undersköterskor ska få sänka sin arbetstid eller bli tvångsförflyttade så vill han ge sig in i debatten.

Läs tidigare artikel här: Kommunens bud till undersköterskorna - gå ner i tid eller bli tvångsförflyttad

– Personalnämnden skapades för att det behövdes en gemensam syn på personalfrågor inom kommunen. Målet var en likvärdig behandling av alla anställda i kommunen. Det här talar emot det, säger han.

Det han kritiserar är metoden. Han anser att chefer och även politiker ska sänka sin egen arbetstid först, för att visa att de också är beredda att göra uppoffringar.

– En ledare går före och leder, en chef pekar med pekpinnar. Jag tycker att undersköterskorna förtjänar ett gott ledarskap, säger han.

Sverker Ottosson (MP), föredetta kommunalråd, numera grön debattör.

Bodil Hansson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i personalnämnden vill inte säga att man har dåligt ledarskap i kommunen.

– Nej, men det vore förmätet av mig att säga att vi inte behöver jobba med ledarskap. Bra ledare är ett verktyg att skapa en bra arbetsmiljö och arbetsplats, säger hon.

Hon tycker att personalnämnden följer planen om att Sundsvalls kommun ska bli EN arbetsgivare, med lika behandling av alla anställda.

– Framförallt tycker jag att deltider är en kvinnofälla, kvinnor ska kunna försörja sig på sin lön och sin pension. Därför ska rätten till heltid kvarstå, säger hon.

Läs också: Anhöriga stöttar undersköterskorna

Men det här förslaget då, tycker du att det stämmer överens med nämndens mål om likabehandling?

– Ja rätten till heltid finns inom alla verksamheter och den ska fortsätta finnas kvar. Men det kan vara så att man inte får heltid på samma arbetsplats, där ser ju behovet olika ut i olika verksamheter, säger hon.

Däremot vill hon inte uttala sig om förslaget som det ser ut nu förrän det är förhandlat med facket.

– Som vid alla omorganisationer man gör så måste man göra konsekvensanalyser och det är en förhandling som pågår nu och då får man belysa alla aspekter. Fram till det är klart vill jag inte kommentera det förslaget, säger hon.

Läs också: Varannan undersköterska har försvunnit på 20 år

Sverker Ottosson har själv femton år bakom sig inom vården där han jobbat bland annat inom psykiatrin och med dementa. Han tror att förslaget kan leda till ökade kostnader istället för det omvända.

– På pappret blir det säkert den besparing det är tänkt. Men i det långa loppet kan det innebära mycket ny, mer oerfaren personal. Följden brukar bli en oro hos de dementa som leder till ökad medicinering, tyngre jobb för personalen och på sikt ökade sjukskrivningar, säger han.

Mer läsning