Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna fick tio månaders fängelse

En kvinna från Timrå dömdes igår till tio månaders fängelse för försök till grov misshandel. Det var i vintras som hon försökte hugga en polis i magen vid ett ingripande.

Annons
Polisen hade kallats till en lägenhet i Timrå efter ett bråk. Det var fest i lägenheten och en kvinna hade blivit knivskuren. När polisen kom fram hade förövaren försvunnit från platsen. Där fanns flera berusade människor, bland annat den knivskurna kvinnan. Poliserna försökte få med henne till sjukhuset men hon vägrade. Bråk uppstod och kvinnan blev mycket upprörd och polisen fick handgripligen försöka lugna ner henne.
Kvinnan böjde sig för att ta upp en jacka och höll plötsligt en kniv i handen, vilken hon riktade mot den ena polisen och högg. Det hela avvärjdes och ingen skada uppstod, men rättens bedömning är att kvinnan om hugget träffat skulle ha tagit i magtrakten och orsakat skador.
Kvinnan är även straffad sedan tidigare och har också kända alkoholproblem. Straffet på tio månaders fängelse bör enligt domen kombineras med behandling mot alkoholmissbruk.

Mer läsning

Annons