Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna försvunnen med 400 000

Den 48-åriga kvinnan lovade förmedla 400 000 kronor från väninnor i Sundsvall till behövande släktingar och vänner i Asien.
Men nu tycks hon vara försvunnen, och väninnorna har anmält henne för grovt bedrägeri.

Annons
De tre kvinnorna kommer alla från samma region i Asien, och två av dem befarar nu att de blivit blåsta av 48-åringen. Därför har de anmält saken till polisen.
De påstår att hon har bedrivit någon form av privat bankverksamhet. De gav henne pengarna för att hon skulle förmedla dem till behövande släktingar och vänner i hemlandet, men nu kan de inte få tag på henne, säger Jan Granqvist, chef på polisens eko-rotel.
Men det råder ännu en rad oklarheter kring fallet. Bland annat finns inga skuldförbindelser eller annan dokumentation.
Det finns absolut inga kvitton, inte ett enda papper. Vi är alltså inte säkra på att de verkligen har blivit blåsta. Jag har svårt att tro att en åklagare skulle begära henne anhållen i sin frånvaro på så lösa grunder, säger Jan Granqvist.
Enligt uppgift till ST har polisen sedan tidigare underrättelseinformation om dold bankverksamhet inom just den här folkgruppen. ST:s källor talar om en sorts parallell ekonomi och näringsverksamhet utanför det vanliga samhällets. Såvitt ST erfar har ingen förundersökning tidigare inletts om detta, och det aktuella fallet kan bli en första ingång i nätverket.
Det första vi ska göra är att kolla upp om den här kvinnan har några tillgångar på bank i Sverige. Vi vet ju ännu inte hur det här har gått till, säger Jan Granqvist.

Mer läsning

Annons