Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna uppger att hon ofredats på grund av läckta personuppgifter via dejtingapp: "Man ropade du får 1 500 kronor"

En kvinna i 45-årsåldern har polisanmält att hon ofredats av flera olika personer sedan hon skaffade en dejtingapp – men inte via appen.
Däremot tror hon att appen kan ha läckt personuppgifter om henne som gjort att hon råkat ut för de okända personerna.

Annons

Kvinnan har i sin polisanmälan uppgett flera olika beskrivningar av för henne obehagliga möten som samtliga av anmälan att döma ska ha skett i lördags i Sundsvall.

Kvinnan menar att detta skett strax efter att hon hade blivit medlem i en ny dejtingapp, och tror att hennes uppgifter har läckt ut där.

På lördagen ska flera olika personer tagit kontakt med henne på oönskade sätt, berättar hon.

En man ska även, enligt kvinnan, ha skrikit efter henne på gatan: "Du får 1 500 kronor", vilket hon tolkat som att han bad om att få köpa sex.

Foto: Erik Johansen

Därefter ska en person genom en bilruta skrikit efter henne när den körde förbi i hög hastighet.

Hon har även berättat att en man och hans son stod på en bro och ropade: "Det är 40 mil till Stockholm", vilket kvinnan menar att hon tolkat som att mannen ville att hon skulle flytta dit.

Hon uppger att hon blivit förföljd på detta sätt i flera års tid men att händelserna i lördags måste varit kopplade till hennes medlemskap i dejtingappen.

Vid ett annat tillfälle ska en man hängt ut genom en bilruta och strukit sig över hakan och tittat på henne på ett för henne obehagligt sätt.

Polisen påpekar att de inte kommer att vidta några åtgärder på grund av kvinnans uppgifter och anmälan.

Mer läsning

Annons