Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvistgården blir förskola

Galaxen på Kvistgården blir förskola i stället för skola. Och sexorna på Granloholms skola behöver inte flyttas till Katrinelund.
Så ska lokalerna i Granloholms skolområde användas i framtiden.

Annons
Lokalfrågan i området har varit en följetong i flera års tid. Och den blev extra aktuell sedan Kvistgården brändes ner av två personer i våras.
Kommunens utredare Hans Ekman har intervjuat skolledare i området och även tittat på prognoser över barnafödande och elevutveckling i Granloholm.
Hans slutsatser finns nu i en långsiktig plan för området:
- För att klara det ökade antalet förskolebarn i västra Granloholm är tanken att använda före detta Galaxen i Kvistgården som förskola i stället för skola från augusti nästa år.
- Tre klassrum står tomma i Granloholms skola. Tanken är att slussa fler elever hit genom att skolan får ett upptagningsområde som täcker hela Granloholm.
- Redan i januari kan det även bli aktuellt att göra mer plats för förskoleklasser i skolorna i stället för i förskolan.
Om elevtillströmningen ökar mer än beräknat i området kan det bli aktuellt att flytta de båda skolornas sjätteklassare till Katrinelunds skola. Men det är inte aktuellt den närmaste tiden, tycker Hans Ekman.
Och det är heller inte aktuellt att bygga ett nytt högstadium i Granloholm.
Den nya utredningen om lokalerna kommer upp som ett informationsärende vid barn- och utbildningsnämndens möte på onsdag.
Det blir de ansvariga i det nya skolområdet som får uppgiften att lösa de här frågorna framöver, säger Leif Nilsson, (s) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons