Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkarna frias trots bristande journalföring

Läkarna anses ha fullgjort sina skyldigheter och frias i Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. Patientens familj gjorde en anmälan efter att mannen vid flera tillfällen hade skrivits ut från sjukhuset, trots en inflammation i buken och svåra smärtor.

Annons
Vid ett tillfälle saknas anteckningar i journalen om vem som tog utskrivningsbeslutet. Det anses som en stor brist men resulterar inte i någon disciplinpåföljd.
Sundsvallsbon är i 60-årsåldern och insjuknade på sommaren för ett och ett halvt år sedan. Drygt en vecka efter att han skrivits in på sjukhuset i Sundsvall fick han åka hem, trots svåra smärtor och en inflammerad bukspottkörtel. När tillståndet försämrades hänvisades mannen och hans anhöriga till vårdcentralen dit han skulle på ett återbesök.
I samband med att mannen på nytt sökte vård på sjukhuset opererades han och ingreppet ansågs lyckat, ändå tappade han medvetandet dagen efter. Mentalt är mannen ännu inte helt återställd. Vårdtiden tros ha orsakat flera mindre hjärninfarkter, med depressioner och oro som följd.
Familjen kommer att driva fallet vidare till länsrätten. De anser sig inte ha fått svar på en rad frågor.

Mer läsning

Annons