Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets nya grepp – supergrupp ska lösa personalkrisen

Landstinget behöver idéer för att lösa personalkrisen. Nu, till okända kostnader, bildas en unik rekryteringskommitté. "Vi ska inte ta över tjänstemännens jobb", säger landstingsstyrelsens vice ordförande Jan-Olov Häggström (S).

Annons

Jan-Olov Häggström.

Den nya så kallade rekryteringskommittén ska utgöras av företrädare från arbetstagarorganisationerna samt personal från både hr- och kommunikationsavdelningen. Hur stora omkostnader det innebär kan Jan-Olov Häggström, ordförande i personalpolitiska- och allmänna utskottet, inte svara på i dag:

– Det är klart att det är kostnader i form av fika, möteslokaler och under perioden de som jobbar med det här gör det gör de inte sitt ordinarie jobb.

– Det är klart att till exempel en annons kostar pengar. Men alternativkostnaden är otroligt mycket högre. Och tar du kostnaden för ett människoliv... det går inte ens att värdera.

Gör ni det här nu därför att ni har nått en kritisk brytpunkt?

– Det har hela Sverige gjort... det är bara att svara ja på det.

Se också: Här är landstingets kris – på 60 sekunder

Förra veckan rapporterade vi att landstinget hade 77 jobbannonser ute för sammanlagt 132 tjänster. Kan man tolka det här som att politikerna nu går in med hela handen och pekar på hur tjänstemännen ska sköta sitt jobb för att trygga kompetensförsörjningen?

– Det tycker jag inte. Jag tycker att tjänstemännen sköter sitt jobb, det är ett jättesvårt jobb. Bevisligen för alla i hela Sverige eftersom så många är beroende av tillfälligt inhyrd personal.

Se även: Landstinget är arbetsgivaren som kan ge dig jobb – här är alla tjänsterna man söker

Kommitténs uppdrag är att komma med idéer och förslag på rekryteringsaktiviteter.

– Att samla goda krafter med ett gemensamt intresse av att lösa en gemensam utmaning, känns väldigt positivt. Jag vet att det finns otroligt många goda förslag i organisationen som tyvärr inte alltid når fram till oss beslutsfattare, säger Jan-Olov Häggström.

Är det i synnerhet situationen i Sollefteå som får er att vilja göra det här?

– Det är en del av det. Det har varit extremt svårt att få tag i folk i Sollefteå, enligt hr-avdelningen har de lyckats få tag i en undersköterska i sommar. Men det är hela länets personalsituation – det har också varit svårt i Sundsvall och Örnsköldsvik.

Läs också: Akutsköterska i Sollefteå rasar mot ledningen: "En medveten strategi från deras sida"

Läs mer: Länsklinikchefen om problemen att rekrytera till Sollefteå: "I praktiken är det omöjligt"

– Under året har vi kunnat se hur bräcklig vår organisation är, där vi nu får hålla vårdavdelningar och verksamheter stängda för att vi inte har tillräckligt med personal.

Sundsvalls sjukhus.

Han kan inte svara på om landstingets satsning på en rekryteringskommitté är ensam i landet.

– Inte en aning, jag har aldrig hört talas om det.

– Det är inte riktigt så lätt att säga att det här kommer att lösa allting, så är det troligtvis inte. Det här är en av flera olika bitar man troligtvis måste göra för att komma tillrätta med det här.

Läs också: "Hyrsjuksköterskor har kommit för att stanna"

Läs även: Undersköterskor kan bli vårdens nästa stafettberoende

■ ■ För mer nyheter om landstinget, klicka här – och följ ST.nu på Facebook .

Mer läsning

Annons