Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare misstänkt för sexuellt ofredande av barn – utredningen läggs ner

En lärare i Sundsvalls kommun polisanmäldes för sexuellt ofredande i februari tidigare i år av skolans rektor. Enligt anmälan skulle läraren ha ofredat ett antal elever sexuellt under en längre period.

Annons

Efter att misstanke om sexuellt ofredande uppdagats arbetsbefriades läraren från sin tjänst i kommunen. Polisanmälan gjordes och ärendet lämnades in till åklagarmyndigheten. Men i maj tidigare i år lades utredningen ner i brist på bevis.

Läs mer: Lärare polisanmäld för att ha antastat elever

– Vi bedömde att ärendet inte höll. Det fanns inget som kunde styrka brottsmisstankarna, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

På skolan som läraren arbetar håller man på att utreda vad som nu ska hända med läraren.

– Vi för samtal med honom kontinuerligt och lyssnar på vad han har för tankar kring det hela. Han är snart i pensionsåldern och vi kommer inom kort besluta vad som kommer att hända, säger skolans rektor.

I fjol blev en lärare på en annan skola i Sundsvall arbetsbefriad för att han varit för närgången. Det uppdagades efter att en bild tagits som visade att läraren lagt en flicka över knät och var på väg att smiska henne. Bilden togs av en elev och det blev den eleven som rektorn vände sig emot, medan rektorn försvarade läraren. Både läraren och rektorn fick sluta på skolan.

Mer läsning