Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om drunkning utanför Sundsvall

/

En man som badade med ett sällskap vid en brygga utanför Juniskär befaras ha drunknat.
Trots ett stort sökpådrag under natten är mannen fortfarande försvunnen.
Under morgonen kallade polisen in dykare, helikopter och hemvärnet.

Annons

Larmet inkom till SOS klockan 01.35. Sjöräddningen och räddningstjänsten ryckte ut till Högön utanför Juniskär i Sundsvall.

– Det är en bra bit att ta sig, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Sjöräddningen ansvarar för räddningsarbetet och strax efter klockan två skickades en lotsbåt till Juniskär för att plocka upp personal från räddningstjänsten. Även polis är på plats.

– Det vi vet just nu är att det är några som har badat bastu och hoppat i från bryggan. En av personerna har inte tagit sig upp ur vattnet, säger Henrik Cedergren.

Ett femtontal personer ska ha befunnit sig på platsen.

Uppdatering 03.26

Räddningspersonal har sökt efter mannen med hjälp av båt och dragg. Det är mörkt och dimmigt på platsen vilket har gjort att helikopter inte kan användas i sökarbetet. Enligt polisen är det fler resurser på väg för att underlätta sökarbetet.

– Personal på plats gör allt de kan men förutsättningarna är inte de bästa, säger Henrik Cedergren.

Befarar ni att mannen ha drunknat?

– Ja, om det inte är så att han har klivit upp och gått någon annanstans så måste man misstänka det efter såhär lång tid, säger Henrik Cedergren.

Uppdatering 06.46

Mannen är fortfarande försvunnen. En helikopter är på väg från Östersund för att delta i sökarbetet och polisen har ingen mer information att ge i nuläget.

Uppdatering ca 09.30

Sjöräddningssällskapet har sök hela natten tillsammans med lots och räddningstjänst. De har nu gått in till hamnen i Alvik, för att där sätta ihop en ny besättning.

– Just nu ligger vi i jour och väntar på mer resurser, säger Magnus Andersson, stationsansvarig på sjöräddningen i Sundsvall.

Polisen uppger att dykare och hemvärnet håller på att ringas in.

Mer läsning