Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarna rasar över sandningen

Annons
Nu får det vara nog !!
Om man ska sanda utanför sin tomtgräns måste man ju få lön från kommunen och pengar för sanden. Innebär det här att trottoaren tillhör tomten? I så fall måste man ju kunna spärra av trottoaren om jag inte vill ha en massa spring på min tomt.
Man slutar aldrig att förvånas

Sand
Det blir ofta svårt att tyda regler om man gör dem oläsliga, som man gjort nu. Nu blir det lätt att peka ut dem som drabbas av halkolyckorna, det är den lille svensken som åker dit igen. Det här handlar bara om pengar och makt Sverige är och förblir en smygdiktatur.


Varning för halka...
Börja tryck egna skyltar som kan användas utanför fastigheterna! Då är det klart lättare att klara sig mot ett åtal när någon halkat och skadat sig utanför villatomten. Utfärda varningar!
Grinder

Sandning/skylt
Om vi tillsammans äger den kommunala marken bör det logiska vara att vi sköter den tillsammans också. Kanske ska vi gå och halka utanför valfri kommunalpolitikers villa?
MJ

Byråkrat
Se där, Jan Eriksson är en tvättäkta byråkrat som tror att han bestämmer.Frågan är vad politikerna har för åsikt i frågan. Det vore spännande att få veta!
Brodd

Skandal kommunen!
Eftersom det är nära nog omöjligt för en enskild fastighetsägare att vid varje tillfälle ha koll på halkan utanför sitt hem så kommer ju många att tvingas att köpa tjänsten. Man kan ju fundera över om detta blir affärer som görs upp med eller utan kvitto.
Byråkrat

Ändra det som är fel!
Vad vi kan göra är att rösta fram politiker som har en annan agenda. Det vill säga politiker som inte prioriterar Scenhus före sandning av gator och gångbanor. Rösta rätt nästa gång år 2006 !!
S E E

I år igen....
Har kommunen mage att vräka in snö på min tomt så blir det hela en omöjlig ekvation. Vet kommunen exakt var min gräns går? Nej, och det beror på att alla äldre handlingar från Njurunda av någon anledning makulerats.
x

Kommunal \"service\"
Vad ska de anställda göra nu då när de inte ska sanda? Om detta görs i besparingssyfte, hur många kommunalanställda ska sägas upp? Fast de får väl fullt upp med att svara på frågor om sandning och ta emot klagomål...
Kommunen drar hela tiden in på sin service. Man kan ju undra vad de tycker sitt syfte är egentligen.
Trött

Hej,
Tack för att ni tog upp detta ämne. Alla jag pratar med kan inte förstå hur jag som fastighetsägare kan vara skyldig att sanda mark som ägs av någon annan? Är detta juridiskt prövat?
Detta här är ett hett ämne under fikarasterna på olika arbetsplatser. Finns det mer fakta så vore det intressant att ta del av.
Michael Tjernberg

Sandningstvång
Skandal att tvingas ansvara för mark man inte äger. Kommunen skall ansvara för vägar och gångvägar och inte överlasta ansvaret på privatpersoner.
Crister

Moderatfasoner
Moderatfasoner är väl det man kan sammanfatta detta med.
A.F.S

Dom som sandat tidigare...
...sätts väl i arbetslöshet? Annars är det väl knappast någon besparing i kommunens kassa? Förutom mängden av sand som kommunen slipper skaffa, och möjligen nåt fordon !?
Grinder

Mer läsning

Annons