Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låste in tjuvar i container

Mitt i natten hörde killarna på bygget märkliga ljud från containern. De förstod att tjuvar var i farten. — Utan att säga något till varandra låste vi containern utifrån. Sedan ringde vi polisen, berättar Daniel Dunsth från Gnarp. Efteråt kom polisen med tårta för det rådiga ingripandet.

Annons
Killarna är anställda av ett elföretag i Timrå. Just nu arbetar de strax utanför Örnsköldsvik, där ett nytt köpcenter håller på att byggas.
Där står deras husvagn och containern med värdefull utrustning.
Och det var där de låg och sov i godan ro när de mystiska ljuden väckte dem.
Kompisen trodde först att det var markarbetarna som hade börjat jobba, men då såg han att klockan bara var fyra på morgonen, säger Daniel Dunsth.
Utan att säga något till varandra klädde de på sig och gick ut.
Allt gick väldigt fort. Vi såg att det var folk i containern och rotade. Det kändes lite otäckt och pulsen steg rejält.
De var så nyvakna att de aldrig hann tänka utan agerade med någon slags automatik. Med hög puls och under stor tystnad låste de containern med hela dess innehåll och ringde till polisen.
Då blev det alldeles tyst därinne.
Polisen kom efter tre minuter för att undersöka containerfyndet lite noggrannare. Då bröts tystnaden när de inlåsta männen försökte att ta sig ut.
Men det är väldigt omöjligt att göra det.
Männen greps och de är välkända av polisen och därefter gjordes en husrannsakan.
Senare på dagen återvände polisen till brottsplatsen. Den här gången med tårta och beröm.
Det här är ett lysande exempel på det vi inom polisen kallar för envarsingripande. Inga våldsamheter utan rent och snyggt och alert agerat från allmänheten, säger Christer Sundelin vid polisen i Örnsköldsvik till Örnsköldsviks Allehanda.
Händelsen inträffade natten mot torsdag och Daniel Dunsth har åkt hem till Gnarp för att pusta ut, och han är ganska nöjd med sin insats.

Mer läsning

Annons