Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda tänker bli bäst trots hård konkurrens

/

Annons
Nordens enda kvinnliga motivlackare har öppnat eget i Svartvik.
Linda Hedlund, 29 år, från Hemmanet vet vad hon vill.
Konkurrensen är hård, jag vet att jag är duktig på lack. En inställning man måste ha som egen, det gäller att våga sticka ut hakan, säger hon något osvensk.
Motivlackering på bilar blir allt vanligare. Effektfulla lackeringar, customlackering med många lager klarlack samt mycket flakes ger en personlig prägel.
Det är en växande marknad. Jag lackar motorhuvar, tanklock, skidboxar, inredningar, reservhjulskåpor och bakluckor, till och med flygplan om någon skulle fråga, säger Linda Hedlund.
Linda är utbildad fotograf och har arbetat deltid som färgadministratörhos en billackerare i Svartvik. Hon har också en gedigen erfarenhet från tryckeribranschen och kan det typografiska måttsystemet med kvartpetiter och cicero.
I dag är jag en av de tio bästa motivlackerarna i Sverige. Målet är att inom en femårsperiod vara bäst och ha två anställda inom den tidsperioden, säger Linda Hedlund.
Lackerare delas huvudsakligen in i två grupper. Motivlackare och customlackare. Den senare kategorin finns det fler av. Då målas inga motiv utan det är enbart färgläggning.
Dygnen räcker inte till, det här är inget 8-5 jobb. Det blir många kvällar och helger och jag har börjat hitta min egen stil, en process som har tagit tid men det känns som jag har kommit fram dit. Det är så roligt att det är svårt att lämna verkstaden, säger Linda Hedlund.
Lindas impulser och idéer kommer i samarbetet med kunderna. Skisser med motiv växer fram.
Sedan är det att ta sprutan och färlägga efter en skiss av motivet. Nu känner jag mig så pass trygg i mitt arbete att det blir en hel del improvisation, säger Linda Hedlund från Hemmanet som vet att hon snart är bäst i Sverige.

Mer läsning

Annons