Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsnära möten i sporthallen

EFS håller årskonferens i Sundsvall i helgen, samtidigt skapas också ett nytt förbund för de unga inom EFS. Gemensamt för hela arrangemanget är temat livsnära möten.

Annons
EFS, Evangeliska Fosterlands Stiftelsen är en självständig organisation inom Svenska kyrkan. Rörelsen har cirka 500 föreningar i landet. Ungefär 800 personer är anmälda till årets konferens som hålls i Sundsvall, därutöver tillkommer dagsbesökare och funktionärer från EFS i Sundsvall.
Vi har årsmöte i vanlig ordning, dessutom vill vi få med mera av rörelsens inriktning. I år har vi valt att fokusera på möten, människor har ett behov av att hitta former för att möta varandra idag, säger Roland Olsson, ordförande i konferenskommittén.
Genom gudstjänster, seminarier och caféer vill man åstadkomma dessa möten. Dessutom har det byggts inne i sporthallen, i ett hörn har barnen fått ett eget utrymme för att kunna rita och leka, ett rum är till för föräldrar med små barn och mitt bland bord med broschyrer och tidningar finns ett mingelkafé.
Vår förhoppning är att de som är här ska hitta något de tycker är bra och ta med sig sin idé hem för att testa den där. Vi ska inte pracka på människor något, det fungerar ändå inte i längden. Jag tror inte så mycket på massmöten, jag tror på det lilla nära mötet, säger Roland Olsson.
I dag bildas också EFS barn- och ungdomsförbund, med ett eget förbund får de unga bättre möjligheter att vara med och påverka beslut som rör deras verksamhet.

Mer läsning

Annons