Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal ölfestival för finsmakare växer

/
  • Katarina Östberg och bryggaren Richard Hansson driver Bröderna Bommen tillsammans med Jonas Östberg och Anders Lind.

Förra året startade mikrobryggeriet Bröderna Bommen en egen ölfestival. I år deltar fler lokala producenter.
– Festivalen är från öldrickare till andra öldrickare., säger Katarina Östberg.

Annons

I fjol arrangerade de festivalen för första gången – då med 100 besökare. Evenemanget blev lyckat och det var en självklarhet att fortsätta utveckla konceptet. Under vintern bjöd de in fler lokala små ölbryggerier för att se om de ville vara med i år.

– Redan när vi summerade förra året sa vi att nästa år måste vi samarbeta med de andra bryggerierna. Det var något vi jättegärna vilja göra, vi ser dem som kollegor och inte konkurrenter, säger Katarina Östberg från Bröderna Bommen.

De andra producenterna nappade och till årets festival kommer fyra bryggerier att finnas representerade på festivalen som man säljer 250 biljetter till.

– Nu känns det superspännande, det blir samma upplägg som i fjol men provningen blir med oss alla fyra i år, så varje bryggeri kommer att välja ut en öl att presentera tillsammans med sitt eget bryggeri, säger Katarina Östberg.

Ölen kommer att få sällskap av både mat och underhållning på festivalen och man tror på en skötsam skara besökare.

– De som dricker hantverksöl och som har deltagit i de evenemang vi haft hittills är ju finsmakare, man är inte ute efter att dricka många flaskor, säger Katarina.

– Förra året när vi hade 100 besökare var det ingen som var full, berättar Richard Hansson, en av Bröderna Bommens bryggare.

Den 15 augusti äger årets festival rum.

– Det känns jättehäftigt, att vi kan ha alla de här Sundsvallsbryggerierna samlade med sina ölsorter. Det blir en unik chans att prova det som finns i Sundsvall just nu, på ett och samma ställe.

Förhoppningen är att det växande intresset för hantverksöl ska hålla i sig och att festivalen ska bli en tradition.

– Nästa år hoppas jag att vi kan vara ännu fler, det låter som att fler är på gång att starta upp verksamheter, säger Katarina Östberg.

Mer läsning

Annons