Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal "riksdag" öppnar

/
  • ertil Kjellberg (m) var först ut i säsongens riksdagshörna i kulturmagasinet. Tanken är att allmänheten ska kunna komma för att diskutera med och ställa frågor till politikerna.

Västernorrlands riksdagsledamöter tar emot i kulturmagasinet. Alla kan ställa frågor direkt ill politikerna som finns på plats i biblioteket varje måndag, fram till den femte december.

Annons
Det saknades ringlande köer som visade vägen till Bertil Kjellberg (m) när riksdagen åter öppnade i Kulturmagasinet i går.
Det brukar komma några ströpersoner, men inga större anhopningar, säger riksdagsledamoten som var med också förra omgången.
Även när politikerna inte är på plats kan bibliotekspersonalen hjälpa till med information. Många har funderingar kring motioner och propositioner.
Vi ser till att det finns material, man behöver inte beställa längre utan det finns här. Vi hjälper till om någon vill ha hjälp att söka på nätet också. Främst är det allmänintresset som drar, men vi har gjort reklam i skolorna, säger bibliotekarie Ulf Johansson.
Bertil Kjellberg tror att många unga hittar sin information på internet, men det finns ändå en vits att träffa politiker eftersom allt inte är så lätt att läsa sig till.
Min förhoppning är att få prata med väljare, för det mesta är det ju vi som söker upp dem. Jag vill stå till förfogande, men det tar lång tid innan folk vänjer sig, säger Bertil Kjellberg.
Alla frågor är välkomna i hörnan.
Ofta är det något de tycker är konstigt eller knäppt, då får man först försöka reda ut om det är en riksdagsfråga. Och tillämpning av lagar kan vi inte lägga oss i, säger Bertil Kjellberg.
Nästa riksdagsledamot på tur är Solveig Hellquist (fp) och Lars Lindén (kd) som gör gemensam sak nästa måndag. Även Hans Stenberg (s), Susanne Eberstein (s), och Gunilla Wahlén (v) kommer att gästa biblioteket under hösten och vintern, de flesta politiker gör två besök.

Mer läsning

Annons