Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lördagens enda SAS-tur från Midlanda avgick som planerat

Den enda SAS-flygning från Sundsvall-Timrå Airport under lördagen hade utländsk besättning och kunde avgå som planerat. Söndagens trafik till och från flygplatsen är däremot mer osäker.

Annons

Den enda SAS-flygning från Sundsvall-Timrå Airport på lördagen avgick som planerat. Planet hade utländsk besättning och de berörs inte av strejken. Däremot är söndagen flygningar mer osäkra.

– Under söndagen har vi två avgångar och två ankomster och i nuläget har vi ingen information om hur de flygningarna berörs, säger Morgan Fröberg, driftsledare vid Sundsvall-Timrå Airport.

Läs mer: Pilotstrejk på SAS – Midlanda påverkas

Under lördagen har SAS ställt in 150 flygningar och totalt 19 000 passagerare påverkas av pilotstrejken, där pilotföreningen tagit ut 400 medlemmar i strejk.

Strejken gäller bara svenska SAS-piloter så de utländska piloterna berörs inte. Pilotföreningen kräver bland annat tryggare anställningsformer och höjda löner.

Inrikesflyget BRA meddelade under torsdagskvällen att deras resor till och från Midlanda inte kommer att påverkas av strejken på SAS.

Läs mer: Strandad resenär på Midlanda kritisk till bristen på information: "Fick inte veta att strejken var på gång"

Mer läsning

Annons