Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luftkrav kostar pengar på sjukhuset

Hela operationsavdelningen på Sundsvalls sjukhus måste sannolikt byggas om.
Det hävdar Leif Israelsson, chef för kirurgkliniken.
Men i dag finns knappast pengar till en sådan ombyggnad.

Annons
Det är ett stort projekt som Leif Israelsson vill att sjukhusledningen tar ställning till. Följden kan bli nya bullerproblem för hårt prövade patienter och anställda.
Israelsson vill ha en översyn av alla operationsavdelningar. Bakgrunden är att bara två av salarna klarar Socialstyrelsens nya hårdare gräns för partiklar i luften vid operationer som är känsliga för infektioner.
De övriga salarna kan alltså inte användas för denna typ av kirurgi utan stora justeringar av ventilationen. Israelsson räknar med att enbart tillfälliga förbättringar kan kosta tre miljoner kronor per sal.
Därför vill han ha en total genomgång av hela operationsavdelningen. Han är övertygad om att hela enheten "centraloperation" måste byggas om och moderniseras.
Vi måste börja diskutera detta nu, operationsavdelningen är byggd för 30 år sedan och dagens operationssalar ser helt annorlunda ut, säger han
Hur mycket pengar en ombyggnad kan kosta, vet ingen i dag.
Sjukhusdirektör Rolf Forsström säger att sjukhusets investeringsbudget är "ansträngd" och att han lämnar frågan vidare till politikerna i landstingsledningen.

Mer läsning

Annons