Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklare i Sundsvall stäms – anklagas för att ha lurat pensionärer på miljonbelopp vid villaköp

En mäklares husaffärer i Sundsvall utreds av polisen. Mäklaren anklagas för att ha lurat ett par pensionärer på miljonbelopp. "Vi ska lämna in en stämning", säger pensionärernas advokat Fredrik Burvall.

Annons

Mäklaren anklagas för att ha sålt en villa till sig själv – för underpris. Varken huset eller mäklaren som skylten tillhör har något med artikeln att göra.

ST har tidigare berättat om mäklarens husaffärer. Mäklaren arbetade på ett välkänt branschföretag i stan, och har genom åren hjälpt många Sundsvallsbor att köpa och sälja sina villor.

Men affärerna fick ett tvärt slut när misstankarna om oegentligheter uppdagades i våras. Mäklaren hade köpt en villa av ett pensionärspar i stan för 2,5 miljoner kronor. I efterhand visade det sig att villan var värderad till 3,5 miljoner kronor.

Läs också: Mäklare i Sundsvall polisanmäld – misstänks ha lurat pensionärer på miljonvinst

Pensionärerna är sjukliga och har en god man eftersom de själva inte har förmåga att ta hand om sin ekonomi. Mäklaren ska enligt misstankarna ha åtagit sig att sälja villan åt dem men aldrig ordnat några visningar eller lagt ut villan på anbud, utan vilselett och utnyttjat pensionärerna och sedan köpt huset själv för en miljon kronor under marknadsvärdet.

– Det har inte gått rätt till. Huset har förvärvats till ett underpris, säger pensionärsparets advokat Fredrik Burvall.

Husaffären har anmälts till polisen och till Fastighetsmäklarinspektionen. Mäklaren har fått sluta på sitt jobb sedan arbetsgivaren upptäckt flera oklarheter runt försäljningen och köpekontraktet.

Polisen har samtidigt börjat titta närmare på andra husaffärer som mäklaren genomfört i Sundsvall genom åren, för att undersöka om det finns andra brottsmisstankar. Pensionärsparets advokat Fredrik Burvall ska nu vända sig till tingsrätten för att försöka få ekonomisk ersättning eller för att få köpet hävt, så att pensionärerna får tillbaka sin villa.

– Vi ska lämna in en stämningsansökan till tingsrätten, säger Fredrik Burvall.

Motparten, mäklarens advokat Jerker Öhrfeldt, försvarar dock sin klient:

– Mäklaren förnekar brott. Det finns inga olagligheter i fastighetsaffärerna, har Jerker Öhrfeldt tidigare sagt till ST.

Läs också: Försvarar husmäklaren som anklagas för att ha lurat pensionärer: "Inga brott har begåtts"

För dig som loggar in: Allt fler mäklare anmäls för fusk vid husköp

Mer läsning

Annons