Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malandsbadet hålls stängt i sommar – nu sätts extra resurser in för fortsatt simmande

Under sommaren 2018 håller Malandsbadet stängt på grund av arbetsmiljöskäl. Med anledning av det kommer Kultur- och fritidsnämnden att tillsätta extra resurser för att tillgodose badmöjligheter och barn- och ungdomsverksamhet i Ljustadalen.

Annons

Läs också: Maskinrum utpekas som dödsfälla – nu måste Malandsbadet hålla stängt i sommar

För att man ska kunna nyttja utomhusbad i sommar kommer badbussar att sättas in. Bussarna kommer att gå från Ljustadalen och stanna både vid Alnöbadet och vid några havsvikar i området.

Utöver det tillsätts också 200 000 kronor extra till föreningslivet i Ljustadalen för att kunna bedriva verksamhet och genomföra aktiviteter riktade till barn och unga i området.

– Det känns såklart jättetråkigt att Malandsbadet inte kommer att kunna hålla öppet i sommar. Genom att tillsätta extra resurser till området hoppas vi ändå att vi kan fortsätta upprätthålla liknande funktioner som det Malandsbadet har för de boende i Ljustadalen, säger Åsa Ulander (S), i ett pressmeddelande.

En dialog förs nu mellan Kultur- och fritidsnämnden med Ljusta Aktivitet Centrum (LAC), som drivit Malandsbadet, om hur man kan hjälpas åt bibehålla bra verksamhet i området under sommaren.

Mer läsning

Annons