Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för mord

/
  • Här förolyckades den 30-åriga Sundsvallskvinnan och hennes ofödda barn i augusti 2010.

En 35-årig man från Sundsvall har anhållits för mord alternativt dråp på sin tidigare sambo. Kvinnan hittades drunknad i Galtström i augusti 2010.

Annons

Paret var i Galtström på utflykt eftermiddagen den 27 augusti när kvinnan som var i 30-årsåldern och höggravid föll från en klippa ned i havet och drunknade.

Mannen slog larm och sa att han hade lämnade hällarna några minuter och när han återvände låg kvinnan i vattnet, skadad och livlös.

Enligt mannens berättelse hade paret varit vid utflyktsplatsen för att förbereda en picknick för några vänner.

Polisen uteslöt inte att det kunde ligga ett brott bakom händelsen och återvände flera gånger till platsen för att försöka utreda hur olyckan gått till. Vid ett tillfälle var kvinnans sambo med för att klarlägga vad som hände.

Kvinnans skador stämde överens med mannens berättelse och polisen konstaterade efter några veckors utredning att det hela varit en olycka.

Hösten 2012 ska det ha kommit fram nya uppgifter som ledde till att en förundersökning inleddes. Under utredningen har det kommit fram ytterligare uppgifter som gör att åklagare nu beslutat anhålla mannen.

Annons