Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för barnmisshandel

/

En man i 35-årsåldern från Sundsvall står åtalad för att vid ett flertal tillfällen ha misshandlat sin sambos son samt deras gemensamma barn.

Annons

Det var en kväll i början av augusti 2014 som pojken, som är i lägre tonåren, ringde polisen och uppgav att hans styvfar ska ha tagit stryptag på honom. Efter händelsen ska pojken ha tagit sin tillflykt hos sin moster.

När polisen kom till pojkens hemadress ska de ha påträffat den misstänkte mannen och dennes sambo, pojkens mamma, som båda till synes var kraftigt alkoholpåverkade. Vid tillfället ska även målsägandens småsyskon, parets gemensamma barn, ha funnits i bostaden.

Mannen nekar till brott och menar att han aldrig tog stryptag på pojken under den aktuella kvällen. Dock ska han enligt egen utsago ha motat ut pojken från bostaden genom att sätta händerna på pojkens bröstkorg för att pressa ut honom genom dörren. Han ska sedan ha låst dörren och gått och lagt sig.

I förhör med bland annat pojken och dennes moster framgår det att händelsen i augusti var en i raden av flera tillfällen av misshandel från mannens sida.

Mannen, som är född i slutet på 70-talet, åtalas nu av åklagarkammaren i Sundsvall för att vid upprepade tillfällen sedan 2010 ha misshandlat och ofredat sin sambos son genom att bland annat ha greppat tag om hans armar, slagit honom i huvudet samt greppa tag om pojkens hals med smärta och andnöd som följ.

Mannen åtalas också för att vid i vart fall två tillfällen ha slagit sitt eget barn, bland annat med en slev i huvudet.

Mer läsning

Annons