Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man begärs häktad misstänkt för de två mordbränderna i Sundsvall – åklagaren: "Han förnekar brott"

En man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att ha anlagt två bränder under samma natt i Sundsvall – en på en krog och en på akuten på Sundsvalls sjukhus.
Nu begär åklagaren mannen häktad misstänkt för två fall av mordbrand.
– Det är ett allvarligt brott, säger kammaråklagare Staffan Blyberg.

Annons

Sent på onsdagskvällen kallades räddningstjänsten till en brand på krogen E-street i Sundsvall. Senare samma natt larmades polisen till en anlagd brand på akuten på Sundsvalls sjukhus där den misstänkta mannen kunde gripas.

Båda bränderna ska ha anlagts på toaletter. Men de ska inte ha spridits och ingen person ska ha skadats i samband med bränderna.

Läs mer: Man anhållen för mordbrand – misstänks ha anlagt två bränder i Sundsvall under samma natt

Nu begär åklagaren mannen häktad misstänkt för de två mordbränderna, bland annat för att brottet inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år.

– Det är ett allvarligt brott med så kallad obligatorisk häktning. Om man är på sannolika skäl misstänkt för den här typen av brott ska personen häktas om det inte är uppenbart att det saknas skäl. Rätten ska alltså pröva om han är misstänkt på den graden, säger Staffan Blyberg.

Enligt häktningsframställan begärs mannen även häktad på skälen att han skulle kunna undanröja bevis, försvåra utredningen eller fortsätta sin brottsliga verksamhet om han vore på fri fot.

Vad är mannens inställning?

– Han förnekar brott, säger Staffan Blyberg.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Sundsvalls tingsrätt på fredagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons