Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man brännskadad i Bredsand

Något gick fel när en man i Bredsand skulle tända en braskamin på juldagskvällen. En mindre explosion utlöstes och mannen fick föras till sjukhus med kraftiga brännskador.

Annons

Larmet om branden kom vid 22-tiden. Räddningstjänst, polis och ambulans beordrades till villan på Ejdervägen i Bredsand.

En man skulle tända en brasa i en braskamin, men något gick fel och en mindre explosion utlöstes.

– Han har använt tändvätska på något vis. Det har bland annat tagit eld i en soffa, säger Martin Södervall, KC-befäl vid polisen i Västernorrland till TT.

När räddningstjänsten kom fram hade mannen lyckats släcka det mesta själv och branden var snabbt under kontroll.

– Det är nere i gillestugan som det här har hänt. Ägaren har försökt släcka själv och också lyckats med det, men har samtidigt fått ganska kraftiga brännskador, säger Lars Dolk, inre befäl för räddningstjänsten i Medelpad till Aftonbladet.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulans, han ska ha brännskadats på händer, bröst och i ansiktet. Enligt uppgifter från Sundsvalls sjukhus under söndagsmorgonen är mannen allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen

Tack vare mannens insats blev branden i huset inte så allvarlig och de boende kunde bo kvar i huset. Räddningstjänsten placerade ut fläktar för att vädra ut röklukt.

Mer läsning

Annons