Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man fick föras akut till sjukhus med allvarlig skallskada – efter olycka i polisens arrest: "Otroligt beklagligt"

På torsdagen fördes en frihetsberövad man till arresten i Sundsvall. Mannen blev arg i samband med avvisitationen och gjorde motstånd mot personalen. Polis tillkallades och mannen blev allt mer aggressiv. Det slutade med att mannen slog huvudet i golvet och fick föras akut till Sundsvalls sjukhus.

Annons

Under torsdagen inkom en polispatrull med en frihetsberövad man till arresten i Sundsvall.

När mannen skulle avvisiteras blev han arg och gjorde motstånd mot arrestpersonalen.

Personer i arresten måste bli rätt avvisiterade för att inte skada sig själva eller andra. För att kunna avvisitera mannen kallades en polispatrull till arresten för att hjälpa till.

Mannen blev då ännu mer aggressiv och utagerande. Han blockerar celldörren med en skumgummimadrass som avsedd för sängen. Detta gör att poliserna inte ser in genom cellens fönster.

– Det går inte att ha det så. Poliserna vet inte om han skadar sig själv och när de trycker undan madrassen faller mannen olyckligt, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef Medelpad.

Mannen tappar balansen och slår huvudet i golvet. Han förs till sjukhuset med ambulans.

– Jag har talat med sjukvården och de sa att det var en allvarlig skallskada, men exakt vad det innebär vet jag inte, säger Josef Wiklund.

Enligt rutin görs en egenanmälan till Avdelningen för särskilda utredningar inom Polisen.

– Det är otroligt beklagligt att någon skadas i våra arrest. Arrester är alltid föremål för granskning och när det sker allvarliga olyckor i arresten är det viktigt att det omgående anmäls för att se om något fel har begåtts, säger Josef Wiklund.

Josef Wiklund

Mer läsning

Annons