Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man frias från anklagelser om dödshot mot frun – rätten kan inte enas om vem som talar sanning

Han säger att hon skickat nakenbilder till en annan man och att han därför ville skiljas. Hon menar att han tog fram kniven och hotade ta livet av henne, hennes mor och en syster. Tingsrätten kan inte enas om vem som talar sanning.

Annons
Bild: Lena Wahlgren/arkiv

Dom kom i måndags och där framgår det att två nämndemän ansåg att kvinnorna kan ha pratat ihop sig om vad de skulle säga och att mannen ska gå fri. Rättens ordförande och den tredje nämndemannen tycker annorlunda. De anser att kvinnornas vittnesmål är samstämmiga och utförliga när de berättar att mannen höll i en kniv och hotade döda dem.

Skiljaktigheten gör att mannen går fri – om inte domen överklagas och hovrätten gör en annan bedömning i målet.

Bakgrunden är kortfattat att mannen och kvinnan fördes samman av bekanta och att det bestämdes att de skulle gifta sig. Ett par veckor efter vigseln, när hennes mor och syster befann sig hemma hos makarna i Sundsvall, blev mannen aggressiv enligt kvinnorna.

Han ska ha sagt att de alla var "dåliga kvinnor" varefter han tog fram en kniv och hotade döda dem.

Mannen säger att han upptäckte nakenbilder i hustruns mobil och såg att hon skickat dem till en annan man. Han satte sig ner och förklarade för hustruns mamma att han inte ville fortsätta med äktenskapet eftersom beteendet var oacceptabelt. Han uppger att han var helt lugn under hela samtalet.

Kvinnorna uppger att systern ska ha blivit så rädd att hon svimmat av rädsla. Han säger i stället att hon hade ont i en fot och att han därför kört upp dem till sjukhuset.

I tingsrättens domslut frikänns mannen, trots att det funnits olika meningar om skuldfrågan.

Mer läsning

Annons