Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lär vänta till sista minuten

Övergången till digitalsänd tv i marknätet kommer att ge tv-handlare och installationsfirmor bråda dagar. — Var ute i tid. Annars är risken stor att du får vara utan tv ett tag eftersom vi inte kommer att hinna med oss, säger tv-installatören Markku Niemi.

Annons
För tillfället är det abonnemang från Boxer som är det vanligaste alternativet när medelpadingen väljer digital-tv. Fördelen är att boxen kan användas även i husvagnen eller sommarstugan. En annan fördel är att installationen är enkel. Du kopplar digitalboxen till befintlig antenn, om den inte är för gammal.
Därför är det mest installationer av paraboler från Canal Digital och Viasat som Markku Niemi ägnar sig åt. Och det är en hel del som väljer detta alternativ.
De har ett bättre utbud, särskilt när det gäller sport. Elitserien i hockey och Allsvenskan i fotboll kan du inte se om du har Boxer.
Finns det platser där det inte fungerar att få in marksänd digital-tv?
Det finns skuggor där det inte fungerar. Bakom Nolbykullen där jag bor är en sådan plats, säger Markku Niemi.
Skulle det vara så att man bor på en plats där det fortfarande inte fungerar när det digitala marknätet är fullt utbyggt är det parabol som gäller.
Men det blir dyrare.
Tecknar man ett abonnemang med Viasat eller Canal Digtal betalar du inget för utrustningen.
Vill du bara ha de fria kanalerna får du betala parabolen själv. Något som kostar cirka 3 000 kronor, säger Markku Niemi.

Mer läsning

Annons