Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill boka sporthallarna

/

Det är full fart i sporthallarna på skolorna i Njurunda. Trycket är störst på Njurundahallen som är uppbokad från tidig morgon till sen kväll. Främst är det innebandyn som lockar.

– Det händer att vi får sätta upp barnen på kö, säger Dan Henriksson sportchef för Klockarbergets Bollklubb.

Annons

Det är lugnt och tyst i Njurundahallen vid 8-tiden en vanlig vardagsmorgon. Kristian Andersson, som arbetar på sporthallen, förbereder för dagens simskolor. Vid halvnio - tiden kommer de första skolbarnen. Sen fortsätter grupperna fram till lunch.

– Tidigare var det simträning före sju på morgonen och en grupp som hade spinning vid sju. Men då krävs det att både ledare och deltagare vill ha det så, säger han.

Redan i maj anmäler sportklubbarna sitt intresse för att hyra hallarna på kvällstid till kultur - och fritidsförvaltningen på kommunen. Sen träffas alla vid ett gemensamt möte för att fördela tiderna. De yngsta barnen ska ha de tidigaste.

– Nästan alla vill hyra den största hallen i Njurundahallen mellan 19 och 21 på tisdagar och torsdagar. Men det går ju inte. De flesta blir ändå ganska nöjda när de får vara med och bestämma över tiderna, säger Åke Henriksson på kultur - och fritid.

Sedan flera år tillbaka är det innebandy i den stora A-hallen så gott som alla kvällar. Ändå räcker inte lokalen till för alla som vill spela. Klockarbergets Bollklubb hyr också in sig på Essviks och Svartviks skola. Nackdelen är att dessa hallar inte är fullstora.

– Innebandyn är den näst största idrotten i Sverige idag. Nu blir det också allt fler som bestämmer sig för att spela innebandy året runt, säger Dan Henriksson.

Med 13 lag som spelar i serien, cirka 300 licensierade spelare och ledare samt ett 30 - tal mindre barn på innebandyleken är innebandyn en av de största idrotterna i Njurunda idag. Annan idrott har försvunnit. Till exempel finns varken bordtennis, tennis eller karate i Njurunda.

– 15 till 20 personer tränar boxning i Njurundahallen. De hyr en hall hela året med boxningsring och sandsäckar. Njurunda Gymnastikklubb hyr också en hall hela året.

Förutom sporthallarna på Njurundahallen finns det ett stort intresse från allmänheten för att hyra badet till barnkalas. Den servicen finns vid så gott som alla simhallar i kommunen.

För den som vill hyra hallar för någon aktivitet, exempelvis badminton, finns det fortfarande möjlighet att hyra gymnastiksalen på någon av skolorna i Njurunda. Den som är intresserad kan höra av sig till kommunen.

Mer läsning

Annons