Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markägare på Alnö vädjar till landshövdingen

"Skynda på regeringens handläggning av golfbanan"
Golfklubben på Alnö är tyst.
Men markägaren Kent Johansson på Stornäsets gård agerar i deras ställe.
Han vädjar till landshövdingen att driva på regeringens beslut om den planerade golfbanan.

Annons
Johansson är orolig efter det senaste bakslaget för golfplanerna. Regeringen upphävde det tillfälliga bygglovet för en så kallad driving range, en träningsbana vid den blivande golfbanan på Stornäset. Den är numera ett svartbygge. Bygglovet hade överklagats av ett par personer, bosatta på Alnö.
Nu fruktar Kent Johansson att samma personer ska ha ett stort inflytande nästa gång golfbanan hamnar på regeringens bord.
Det blir när regeringen beslutar om detaljplanen för området vid Stornäsets gård. Den planen har överklagats av samma Alnöbor.
"Man kan befara att det pågår ett kraftfullt lobbyarbete från motståndare till golfprojektet för att definitivt stoppa detta. Det brådskar med insatser för att påverka beslutet i en för oss positiv riktning" skriver Kent Johansson till landshövding Gerhard Larsson och kommunalrådet Christer Berglund (s) i Sundsvall.
Regeringens beslut om detaljplanen är avgörande för golfbanan. Ett ja krävs för att sätta igång arbetet. Det är därför Kent Johansson agerar.
Det finns inga logiska skäl till ett nej. Projektet har stora positiva effekter för lokalbefolkningen, säger han.
Johansson har egna planer för Stornäsets gård, fyra småföretag har redan hyrt in sig. Han hävdar att golfbanan kan ge ett 15-tal helårsarbeten.
I Johanssons brev nämns inte den unika miljön vid Stornäset, orsaken till överklagandena och till miljökontorets motstånd mot planerna.
Men banan kommer inte att förstöra miljön. VI har tagit en mängd hänsyn och utrymmet för naturvård kan faktiskt öka, eftersom naturreservatet kan utvidgas, säger han.
Kent Johansson tycker att några få motståndare till golfbanan fått orimligt stor publicitet.
Vi måste aktivera oss och visa det positiva med projektet, säger han.

Mer läsning

Annons