Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märklig tid för mäktig julskivsinspelning

/
  • Som synes fungerade samarbetet väl mellan körledare och solist.
  • Joshua Nelsons mäktiga stämma genljöd i Hagakyrkan i går när han tillsammans med Spectra Gospel spelade in en julskiva. I förgrunden körledaren Mia Berglund.
  • Spectra Gospel hade känslan från julkonserten kvar i kroppen och samspelet fungerade direkt med Joshua Nelson.
  • En mäktig julstämning inföll sig helt naturligt när Spectra Gospel och Joshua Nelson förenades i Mia Berglunds regi.

I december framförde Joshua Nelson två julkonserter tillsammans med kören Spectra Gospel i Elimkyrkan.

I går var den amerikanske gospelsångaren med sin dynamiska röst tillbaka i Sundsvall. Nu för att spela in en julskiva med kören.

Annons

Det är inte många som satsar på att spela in julskivor den här årstiden. Högsäsongen känns definitivt passerad.

– Men bara Joshua uppenbarar sig får man all kraft och energi som behövs, säger den rutinerade körledaren Mia Berglund.

Konserterna i december fungerade så bra att de då grämde sig över att det inte gjordes en liveskiva.

– Nu var Joshua i Sverige för att delta i en gospelfestival i Konserthuset i Stockholm och då passade vi på. Men allt var inte klart förrän i måndags. Sedan har vi jobbat för att få hem våra musiker som studerar på musikhögskola på olika håll.

Skivan är ett ömsesidigt projekt som de räknar med ska gynna alla inblandade. Men utgivningen kommer nog att dröja till dess vinterns högtid närmar sig igen.

Att Joshua Nelson från New York som turnerar över hela världen har hittat till Sundsvall är Mia Berglunds förtjänst. Hon har länge bott i Stockholm och jobbat med gospelkörfestivalen där, och han var en återkommande gäst.

– Vi har känt varandra i en tolv, tretton år. Han besökte Sundsvall första gången i februari 2000. Så kom han tillbaka i julas och nu igen. Han tycker väldigt mycket om Sundsvall.

Så börjar inspelningen. Micke Öhlén på Sidelake har dagen till ära flyttat studion till Hagakyrkan för att få rätt akustik. Kören och Joshua Nelson inleder med O holy night, Adam Adolphes julsång från 1800-talet.

Det är mäktigt. Majestätiskt. Medryckande. Joshua Nelsons enorma röstkapacitet fyller varje vrå av kyrkan. Och det är en gåva att få vara åhörare, alldeles oavsett vilket tid på året det är.

Till glädje för alla Sundsvallsbor har Joshua Nelson kortat av sin Spanienturne med en vecka i december, för att då återkomma till Sundsvall och framföra julkonserter med Spectra Gospel. En chans för alla som missade honom i fjol.

Annons