Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matforsklasser till Norge

För hundra år sedan upphävdes unionen mellan Norge och Sverige.
Nu ska elever från årkurs 6 i Matfors skola åka till Trondheim för att fira jubileet.
Firandet sker på Norges nationaldag den 17:e maj.

Annons
Camilla Andersson som är lärare för en av klasserna berättar att det gick ut ett mejl från kommunen med en förfrågan om några var intresserade av resan. Matfors skola anmälde intresse och förra onsdagen fick de svar. De hade genom lottdragning blivit utvalda och på torsdagen fick eleverna veta det.
Vi lärare har tyckt det här varit så spännande och vi ville inte säga något till eleverna förrän det var helt klart, säger Camilla Andersson.
Flera ur personalen kommer att följa med på resan och eventuellt också någon förälder. Det kommer även att följa med personal från årskurs 7. Det är för att skolan ska knyta vänskapsband med klasser i Trondheim som de sedan ska ha kontakt med genom högstadiet.
Eleverna är entusiastiska när det gäller resan, även om det kommit en del kommentarer. En elev sa: "Ska vi åka dit och fira att vi blev av med dem?" berättar läraren Caroline Sjöbom. Men helt klart är de flesta positiva till resan. Madelene Halldin i 6 c tycker till exempel att det roligaste med resan ska bli att åka buss. Och Andreas Halldin i 6 b tycker det ska bli roligt med språket.
Det kommer att bli kämpebra att åka till Norge, säger han.
En grupp från Sundsvalls kulturskola ska också åka till Trondheim och det kommer även deltagare från övriga norden.

Mer läsning

Annons