Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men bland Malins och Hannas tjej-kompisar är...

/
  • Snus: Svart eller vitt ? Malin och Hanna har inte en enda snusande tjej i sin bekanskapskrets. Däremot känner de till många i ders ålder runt 15 som snusar. Maria, däremot son arbetar inne på Kicks snusar själv sedan två år tillbaka,flera ihennes bekanstkapskrets snusar. Är det så att snusen sprider sig snabbt i vnkretsen men har du inge nära som snusar börjar du inte .?

Men bland Malins och Hannas tjej-kompisar är det ingen som snusar. Fast några röker. För dem är det avgörande vem man umgås med.

Annons
Nej. I vår klass finns det inga tjejer som snusar. Och ingen av våra kompisar. Men visst vet vi några tjejer som snusar. Fast det är få, säger Malin Neijnes och Hanna Egelrudh.
Båda flickorna är femton år och bor i Årskogen i norra Hälsingland. De går på högstadiet i Bergsjö och ska snart börja i nian. Pojkarna omkring dem snusar. Men inte flickorna. De röker.
Men Malin och Hanna säger att de varken prövat snus eller cigaretter. På skolan har de lärt sig att det är farligt. Dessutom verkar det inte gott och inte heller lockande. Eftersom ingen i deras kompiskrets röker eller snusar.
Vi har fått mycket information på skolan. Ibland av ungdomar i vår ålder och det är bra. Då lyssnar man på vad de säger, menar Hanna Egelrudh.
De är eniga om att de aldrig ska röka eller snusa. Det verkar helt enkelt äckligt.

Mer läsning

Annons